În armată, cum am împușcat din AK-74 și TT

Ieri a fost organizat un offline cu ministrul Apărării Dl. General în Rezervă, Vitalie Marinuță.

Istoria offline-urilor are vreo 2 ani deja, dar acesta a fost un offline extrem de deosebit. După vizita la Brigada nr. 2 din Chișinău am plecat spre poligonul de la Bulboaca. Acolo după un instructaj oferit de soldați pentru prima data am tras din armă, din AK-74 și TT. Emoțiile sunt greu de redat. De aceea acest post va fi despre această experiență, un post mai mult din poza deât cuvinte. Asta ca mâine să pot scrie despre discuțiile cu Dl Ministru.

Brigada nr. 2. Intri intr-o clădire și absolut neașteptat pe coridor sunt de fapt dormitoarele. Arătau de parcă au fost neatinse. La fel dintr-un capăt la altul era trasă o ață, asta pentru că după trezire soldații nu mai au voie să se așeze pe ele.

Afară 2 grupuri de soldați cadențau acompaniați de 2 toboșari. Mmm, suna și arăta frumos.

 

Am vizitat bucătăria infanteriei care este foarte spațioasă. Soldații mănâncă în grupuri câte o sută. La amiază au 15 – 20 minute pentru masă. La cină câte 30 de minute. Apoi am mers la muzeu. Acolo sunt lucruri foarte vechi, foarte frumoase, dar și cupe câștigate la diferite competiții de tinerii din armată.

Am vizitat biserica de pe teritoriul infanteriei. Este micuță, dar ei se bucură că o au. La construcția ei a participat financiar atât armata cât și mitropolia. Preotul este militar, fost parașutist. Putea să facă „șpagatul” la 120 de grade :). Aici soldații pe lângă cărți pot și asculta la ce vedeți în poză.

După ce am vizitat infanteria am mers spre poligonul de la Bulboaca. Din păcate nu pot să redau mirosul prafului de pușcă sau tremuratul mâinilor, dar oricum pozele vorbesc mai mult decât aș putea reda în cuvinte:

Te gândești că totuși e o armă, iar armele în mod obișnuit nu sunt folosite pentru ca bloggerii să tragă din ele. Dar eu eram inexplicabil de fericită și cu praf de pușcă pe față. Poate sunt naivă, însă sper ca să ajungem la timpuri când armele sunt folosite doar pentru a trage la tir.

Mâine revin cu detalii despre discuțiile care le-am avut cu Dl Marinuță.

P.S. faceti DRAGOSTE si nu RAZBOI!

3 thoughts on “În armată, cum am împușcat din AK-74 și TT

  1. Pingback: Anonim

  2. Pingback: offline-ul cu Ministrul Vitalie Marinuță în imagini video | Elena Zgardan

  3. Pingback: offline-ul cu Ministrul Vitalie Marinuță în imagini video | Elena Zgardan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s