Tupeu moldovenesc

Tupeul moldovenilor încă o dată atinge culmi de neimaginat.

Citesc titlul unei știri „Moldovenii din Mirandola, Italia refuză ajutorul bănesc din Republica Moldova”. Zic Bravo! Bănuiesc că își dau seama că Moldova și așa e într-o stare „post-cutremur” cronică și chiar nu își poate permite acțiuni de binefacere acum. Deschid linkul și rămân „portret” vorba mamei, care supraviețuiește cu salariul de puțin peste 2 mii de lei, cu un program de lucru de la 8.00 – 20.00.

Moldovenii Italieni nu refuză banii pentru că cei rămași acasă se scaldă în sărăcie lucidă, ci pentru că îs puțini bani. Pentru ei cei 220 mii de lei alocați de Guvern e o sumă de râsul găinii. Video-ul pentru mine e șocant. E o adunătură de guri nesătule, avide și proaste.

Am doar câteva întrebări pentru ei. Dacă primesc răspuns la ele îmi retrag cuvintele de mai sus:

1. Cine cred ei că achită acești 220 mii, sau ar achita acele milioane care i-ar sătura?

2. Cu cât pe lună supraviețuiesc părinții și copii care i-au lăsat acasă și cine le plătește lor?

Vedeți video: Moldovenii din Mirandola(ITA) refuză ajutorul bănesc din RM

3 thoughts on “Tupeu moldovenesc

 1. Pingback: Moldovanul și ”la Italiia” moldovan rămâne #video « blogul lui eugen

 2. Daca Maria Ta intelegea macar un pic problema nu scria aberatii pe tot net-ul. Si iti dau raspunsul la intrebarile tale.

  1. Tot jumatate din buget vine din strainate, deci moldovenii din italia si in general de peste hotare, contribue foarte mult la bugetul statului. Oare de ce crezi ca sunt peste hotare? Ca sa-si intretina familiile de acasa, nu pentru ca le place sa fie acolo. Iar daca platesc taxele, si le platesc, ei au o mai mare contributie decat tine.

  2. Tot ei isi sustin copii si parintii. Ii ajuti tu?

  Statul trebuie sa-si protejeze cetatenii cum face orice tara normala. Iar ajutoarele sunt INSUFICIENTE! In Italia o paine costa in medie 1,50 euro iar ajutorul statului e de 7-8 euro de persoana. Nu ti se pare o gluma?

  Tupeista esti tu, ca iti permiti sa insulti oameni a caror probleme nu le cunosti. Iar daca n-ar fi fost cei ca ei, RM probabil ar da faliment demult. Ei isi cer doar drepturile, nu privilegii.

  O zi buna!

 3. Exista dreptul la opinie si e bine sa-l respectati. Inurand si strigand doar demonstrati ca sunteti o perosana fara un pic de respect si nu sunteti capabila sa itnretineti o discutie.

  Referitor la raspunsruile prezentate de Dvs.
  1) Buugetul National al Republicii Moldova este alcatuit din bugetul de stat, care e alctatuit din taxe si impozite si care anul asta este de 22 de miliarde de lei, din bugetul asigurari sociale, pensii adica, alcatuit din contributii sociale care este egal cu 7,5 miliarde lei si bugetul asigurari medicale CNAM – 4 miliarde de lei. Deci in total se strang 34-35 de miliarde de lei.

  Banii veniti din Italia del a gsterbatieri anual sunt 3-5 miliarde de lei aproximativ pentru ca date detaliate nu sunt. Din aceste sa spunem 4 miliarde gasterbaiterii maximum varsa in buget 10% din TVA si accize, restul banilor sunt consumati pe tranzaactii nexate. Deci, e vorba de 400 milioane de lei din 34 de miliarde. Daca stiti matermatica si aritmetica asta ar fi 11% maxim din suma tuturor bugetelor. Mai mult ca atat oamenii ce lucreaza peste hotare nu contribuie direct la nici un buget, ci doar prin taxe indirecte, deci in bugetul pensii contribuie cu ZERO lei si bugetul asigurari medicale LA FEL. Deci punem punct pe mitul a 50%.

  2) Copii si parintii ii sustinem noi, care suntem in tara si nu avem nimic cu cei care sunt in afara – nu primi bani de la stat pentru intretinerea parintilor si copiilor, ci consumam banii proprii.

  Statul trebuie sa-si protejeze cetatenii prina aducerea lor acasa – asta e tot. Cuvatnul de ajutor inufcient nua re sens, ca si cadou prea ieftin, cadorile raman cadouri. Cat costa painea in ITalia e irelevant pentru ca in Monaco consta si mai mult dar ajutor nu se imparte in dependenta de cat costa ceva.

  Moldova nu ar da faliment, cum nu a dat faliment in momentul in care Rusia a inchis importul vinurilor moldovenesti si multi deja reziceau falimentul, dar tot e bine. Mai mult ca atat gasterbaiterii din 2008 tot scad transferurile si nimic nu se intampla strasnic. Totul e ok. Cereti-va drepturile imaginare in judecata nu pe forum-uri. Drepturile se bazeaza pe legi – va rog sa le prezentati daca le cunosteti.

  Veniti acasa si nu frecati menta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s