klass moldovenesc

Experiența trăită astăzi la lansarea rețelei de socializare odnoklassniki.ru în limba „Moldovenească” a fost unică.

„Facebook reprezintă lider mondial, dar nu și în Moldova”. Nu aveau vestitul poster „This is Russia”, dar cam așa au sunat  declarațiile lui Alexandr Izreadnov, Director de marketing și comunicare strategică Odnoklassniki.

„Kanferenția” „odnoklassniki încep să vorbească moldovenește”  în mod evident a avut ca scop să provoace veșnicul război între cei care se declară vorbitori de limba moldovenească și vorbitorii de limba română. În loc să răspundă la întrebarea de ce totuși moldovenește și nu în Română, s-au ascuns sub pretextul respectării constituției R. Moldova, comentând doar cu „Davaite razbiraitesi  kakoi u vas tam iazîk”.

Am fost unica la conferință care am vorbit limba română cu reprezentanții odnoklassniki, și unica pe care nu au înțeles-o. Asta pentru că la lansarea versiunii în „limba moldovenească” s-a vorbit exclusiv în Rusă. Am vrut să aflu ce dicționar Rus – Moldovenesc folosesc pentru traducerea site-ului, dar nu au răspuns. E clar doar că versiunea moldovenească e plină de greșeli, dar odnoklassniki e pentru bâci, și dacă o să le scrie cineva de greșeli bine, le vor corecta, dacă nu, e bine și așa.

Cel mai zviozdnîi moment al „konferenției” a fost momentul când „zviozdurile moldovnești” populare pe odnoklassniki precum Ionel Istrati&tapci, Catălina Rusu&busiki au primit zviozdnîi profili. Până acum dacă aceștia puteau avea număr nelimitat de „druji”, păi amu ei vor putea să aibă număr infinit de „druji”, și pe profilul lor va apărea o „zviozdocika”, care și va da de înțeles că aceștia au profil „zviozdnîi”. Uau!

Confuzi? Ok. Și eu. Așa a fost toată „konferenția”.

Dacă nu ați reușit să vă faceți o concluzie vă ajut eu. Trebuie de lichidat această rețea de socializare în Moldova. Idei, propuneri?

P.S. Vedeți ce a scris și Eugen.

4 thoughts on “klass moldovenesc

  1. Pingback: Cum ard cadourile de la odnoklasniki.ru #video « blogul lui eugen

  2. unii oameni vorbesc, iar alții sunt gata de acțiune, da? 🙂 Deși sunt om pașnic și aș dori ca lichidarea să aibă loc treptat și benevol de cei care stau acolo, recunosc că așa scenariu tot sună frumos 🙂

  3. Pingback: Odnoklassniki a început să vorbească în ROMÂNĂ și a uitat de “moldovenească” | Tudor Darie Odnoklassniki a început să vorbească în ROMÂNĂ și a uitat de “moldovenească” | cred în Internet, tineri și o nouă clasă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s