Auzi, Dragă!?

Suntem obișnuiți cu mesajele care vin pe adresa Evaluez.eu, majoritatea sunt pozitive, dar desigur cele mai chipărate sunt cele de la profesorii ce nu agreează proiectul.

Iată și un exemplu. Un mesaj, (care ne-a bucurat prin decența rar întîlnită în acest gen de mesaje), în care un profesor are careva obiecții.

Message: Stimaţi domni, Nu înţeleg din ce considerente a ajuns numele meu pe această tablă de anunţuri stupide. Dacă vă conduceţi de conceptul lui Brega precum că a-şi fi persoană publică şi ar trebui să trăiesc zi şi noapte ca într-un reality show gen Big Brother ţin să vă amintesc că în Republica Moldova există legea privind protecţia datelor cu caracter personal, iar postul de conferenţiar universitar nu este unul electiv şi nu presupune să fiu pus la votare sau discutare publică. Ca autor a Concepţiei Registrului Operatorilor de Date cu Caracter Personal ţin să vă amintesc că nu v-am dat consimţământul să publicaţi date despre mine şi unde lucrez şi nici nu aţi obţinut autorizarea respectivă la Centrul de Protecţie a Datelor cu Caracter Personal. Pentru a evita ulterioarele probleme, Vă rog respectuos să suprimaţi din baza de date orice informaţie aferentă mie. Cu respect, dr.conf. Numele, Prenumele

E normal să ai obiecții, și precum îndemnăm și pe site EVALUEZ.EU rugăm să ne scrie. Am dat răspuns.

Buna ziua,

Intrucit conform regulamentului orice profesor poate sa ne scrie pentru a solicita reanalizarea evaluarilor primite, m-am conformat regulamentului ai am intreprins masurile care am considerat ca sunt necesare.

Numele si Prenumele Dvs sunt publice pe pagina oficiala a institutiei de invatamint pentru care predati. Atita timp cit activati in cadrul institutiei de invatamint pagina Dvs pe Evaluez.eu nu va fi dezactivata.

Daca mai aveti careva intrebari rog nu exitati sa ne contactati!

Toate Bune,

Evaluez.eu

Și pînă aici a fost cu decența. A venit răspunsul:

Auzi draga,

Asta puteţi să-i spuneţi mătuşei Anicăi din Bilicenii Vechi. Eu nu am de gând să-i cresc rating-ul cuiva pentru ca acesta să câştige bani pe seama numelui meu. De când eu sunt obligat să mă supun regulamentului cuiva cu care nu am nimic comun?
 

INSIST incă 1 data sa fiu scos. Apariţia mea (cu acordul meu) pe o careva pagina nu vă dă voie sa folositzi aceste date fără acordul meu.

Vă rog să arătaţi URL-ul instituţiei unde figurez şi de pe care aveţi dreptul să extrageţi date.

Numele, Prenumele
P.S. Cred că o să sesizez oficial Centrul de Protecţie a Datelor cu Caracter Personal, anexând răspunsul vostru.

În loc P.S.:  Un simplu search pe google a dat 342 rezultate legate de acest profesor. Toate rezultate căutării sunt profilurile de pe rețele de socializare sau site-uri publice. Asta pare să nu îl afecteze. Sau domnului îi pare că Evaluez.eu se hrănește din prezența numelui său pe site?

Deci, așteptăm sesizarea Centrului de Protecţie a Datelor cu Caracter Personal. Așteptăm mai ales argumentarea legală.

Dacă se ajunge la asta voi consuma mai mult timp pe contra argumente legale.

Însă, îninte de ne trimite scrisori care ne va consuma timpul, sper foarte mult Domnul să citească Legea Nr. 133 din 8 iulie 2011,  privind protectia datelor cu caracter personal.

2 thoughts on “Auzi, Dragă!?

  1. foarte interesant ce profesor (conf. univ.) – „autor a Concepţiei Registrului Operatorilor de Date cu Caracter Personal ” şi-a exprimat în aşa hal nemulţumirea?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s